Uskladněte si plody léta správně
Ovoce ze sadu, které hned nesníte nebo dále nezpracujete, dobře uskladněte, aby vydrželo co nejdéle. Poradíme vám, jak na to.
Různé odrůdy můžou mít rozdílnou trvanlivost, proto by se měly vždy skladovat roztříděné. Vyřadit je potřeba i všechny poškozené, natlučené či červavé plody. Ovoce by se mělo skladovat v chladném, dobře větraném prostoru o teplotě 2-6 °C s vysokou vzdušnou vlhkostí. Nejlepší podmínky nabízí klasický sklep. Lze využít i zahradní domek či kůlnu na nářadí, pozor ale na mráz – pokud by hrozil, zakryjte přepravky dekou nebo novinovým papírem… Více se dočtete v říjnovém čísle, které je v prodeji na novinových stáncích i webu www.casopisyprovas.cz (https://www.casopisyprovas.cz/Praktik-predplatne-d116.htm)
Text: Marcela Mádrová, foto: Shutterstock